Jag skulle stannat borta några veckor till.

Några dagar in på denna årets sista vecka kan det konstateras att jag skulle stannat några veckor till i Spanien och nej väderleken är inte en avgörande faktor.

Hemkomsten började annars bra, på lördagskvällen kom Baloo förbi och några svaga groggar senare konstatera jag att hemkomsten inte var helt fel.

Även söndagen hade sina ljuspunkter nämligen att jag fick låna föräldrarnas bil och Brorsan 360 under tiden de är bortresta.

På måndagen var det dock slut på det roliga, ty hela konceptet med att komma hem efter en vecka baserades på att jag skulle fixa i några snabba ordrar innan nyår och på så sätt tjäna in lite sköna slantar till begränsad ansträngning. Där lyckades det hela kollapsa på en helt legendarisk nivå!

  1. Hade ett möte inbokat måndag morgon där tanten hade sagt: "Ja alltså jag har inte tid att fixa med inköpet idag men kom förbi den 28e så skriver vi kvitto å sånt då" givetvis "kom" hon på att hon nog skulle lägga ner sitt företag i februrari.
  2. När jag befann mig i Spanien så fick jag samtal från några som också ville köpa nu i veckan.. När man väl hemma i Sverige ringer dessa tjommar så svarar de inte i telefon, Hallelujja!
  3. Ringde en jag varit och informerat tidigare och blev ombedd att komma förbi. Hon konstaterade att hon skulle ha en maskin och äntligen verka jag vara back in business. Men så skulle orderbekräftelsen skrivas på och då kommer kvinnan på att hon inte litar på undertecknad. Det enda raka hade såklart varit att få tvärdamp och ifrågasätta vad det var för fel på den paranoida fanskapet, jag menar hur fan skulle jag kunna tjäna pengar på att skriva falska orderbekräftelser när kassaregistren betalas på faktura efter leverans. Men istället för att göra det försökte jag stryka henne medhårs eller nåt vilket såklart gick åt helvete!
Redan på dåligt humör visa det sig även att biljäveln hade fått batteriet urladdat, tydligen hade jag lyckats sätta lamporna på parkeringsljus istället för avstängd. God natt!

// Mastern

resesummering Spanien 09:

Ja då är man åter i Skåneland och semestern med föräldrarna till Spanien kan summeras med följande:

Gratis semester: Check
Man blev massivt övergödd: Check
Ångrar att jag inte blev välbetald strippa: Check
Fick doppat på dopparedagen: Fail
Spöa farsan i tennis utan å spela bra: Check
Sträcksåg lökiga Wallanderfilmer i brist på annat: Check
Fick solbränna: fail (får bege mig till solariet istället)
Fyllt på förråden med ohälsosamt mycket av Dödsdrogen etanol: Check

// Mastern

måltorka, målexplosion, måltorka.

I morse vaknade jag med ett rätt stort sug efter att kränga iväg några kassamaskiner så jag hade något att vara nöjd över inför morgondagens semester. Det sket sig.

Till kvällens fotbollsträning kom jag faktiskt inte särskilt laddad, seg var jag och löpsteget satt inte som det skulle. På något mystisk sätt blev dock den första timmen en målexplosion där jag öste in mål. Olyckligtvis tog jag ut segern i förskott mentalt eller nåt för andra timmen hade jag tappat all målkänsla och var bara allmänt seg.

Seg lär jag även vara på att uppdatera bloggen den närmaste veckan eftersom jag reser bort. Blir en vecka med föräldrarna i Spanien. Biljetten går att boka om så att jag stannar längre men som det ser ut nu så skulle det innebära att jag sumpar en massa orders sista veckan och det hade ju känts minst sagt dumt att låta bli å dyka upp med beställningspappren så man kan casha in om man gör sig allt slit att hitta de jävla kunderna.

Övrigt:

Mastern önskar Hot Shot en god jul och en frisk hand!

Mastern ser gärna att Jesusbarnet som föds i juletid är mörkhyat i år!

Mastern och Rockstar misslyckades grovt att frälsa Masterns bror!

Övriga tomtar och troll till bloggläsare önskas kort och gott en god jul!

// Mastern


Fotbollscomeback och en viss försäljningsuppgång...

I måndags blev boll jagad för första gången på några veckor. Fortfarande inte helt hundra i form så måste jag framstått som den långsammaste fotbollsspelaren under 35 år som skådats på Olympiafältet på ett bra tag, men ja några mål lyckades ju statyn trycka dit åtminstone.

I måndags kom för övrigt min nuvarande chef på att priserna på våra kassaregister kanske var i överkant och sänkte priserna med 20 procent.. Det har boostat min försäljning från katastrofalt usla en(!) maskin förra veckan till tre stycken hittills denna veckan. Nu skulle solen och sommarvärmen bara skinit så hade jag lätt haft motivation att traska runt en jävla massa timmar!

Bland övriga händelser kan nämnas att Rockstar fått det stora förtroendet att hålla liv i mina växter under veckorna jag är bortrest över jul och nyår. Undertecknad som aldrig lyckats hålla en växt vid liv så länge som nuvarande praktexemplar lär få damp om Rockstar lyckas döda den på några veckor, så det får vi hoppas att han låter bli.

Slutligen kan nämnas att det ringde en tjej från nåt annat säljbolag och frågade om jag inte kunde släpa mig upp till Göteborg på intervju i morgon och på måndag. Vidare hänvisade hon till något personlighetstest där jag tydligen framstod som värsta drömsäljaren. Nu blev det inte av denna gången eftersom jag är föga intresserad av att ställa in min semester för ytterligare ett säljjobb när jag redan har ett. När jag efter telefonsamtalet läste testresultaten framställdes jag i grova drag som en narcisstisk misantrop, om den bilden överensstämmer med verkligheten överlåter jag åt läsaren att avgöra.

// Mastern

Släktmiddag med fördelar samt besök av Malmö och några andra platser...

Igår var det dags för preliminärt julfirande för att fira att vi är bortresta över jul så att inte alla kan samlas på julafton. Av oklar anledning förlade mina föräldrar julfirandet till Mastern HQ vilket förde med sig fördelen att de städade här för att tillfredsställa gästernas uppfattade behov av renlighet.

Efter släktmiddagen begav sig undertecknad ackompanjerad av Rockstar till Malmö för att prova lyckan på ett evenemang dit Mastern crew var inviterade.  På grund av vissa bölighetsfaktorer funderade undertecknad ett bra tag till att lämna WO till Malmö, men konstaterade slutligen att det var lika bra att visa min nuna där, ty av att lyssna på den inre böligheten får man inga roliga monologer.

Från festen i Malmö finns egentligen inte mycket att rapportera. Stjärnglansen var inte med Mastern crew men å andra sidan fick vi inte heller stryk så kunde slutat värre. Av Malmös uteliv blev det intet ty Mastern insåg att chansen till bortamatch var mycket mindre än risken att vi skulle få sitta och frysa röven av oss på Malmös sunkiga centralstation och Mastern var sannerligen inte sugen på att sitta och frysa röv i tre timmar, så fick bli 0100 tåget hem!

Väl åter i Helsingborg så hade det enda raka varit att gå hem, slicka såren och sova, men att agera logiskt och vettigt är inte alltid vår starka sida, så vi beslöt oss för att ta ett peptalk med Den Keltiske och Grabbarna för att eventuellt dra ut.

Nu var undertecknad dock inte det minsta sugen på att tvingas med till någon nattklubb tre på natten, så jag sänkte Rockstar med en mördardos istället. Taktiken fungerade fläckfritt men hade svagheten att jag sänkte migsjälv också!

Om ni har tur/ otur så kommer Rockstar skriva en rapport i Den Keltiske och Grabbarna bloggen om sina senaste visioner men med största sannolikhet kommer han inte få tummen ur röven, så den rapporten lär ni inte behöva läsa..:)

Övriga händelser:

  • Tre på natten fick Rockstar för sig att vråla ut i tomma intet. Varför man vrålar för att snacka med sina fantasigudar som finns inne i den egna skallen går inte att ge någon vettigt svar, men lyckligtvis fick ingen damp på oss.

"Jag känner mig helt pånyttfödd, jag känner att jag inte kommer behöva ägna mig åt någon som helst drogkonsumtion alkohol inkluderat, någon mer gång i mitt liv om jag inte vill" -Rockstar

Följdfråga vem fan känner för det när man är svinbakfull en söndagmorgon?

Av det bölerimaraton som Hot Shot utlovades via SMS igårnatt blir det intet, ty jag söp bort det jag hade tänkt böla loss om..;)

// Mastern

Bankande på en stängd dörr och bolljaktsabstinens.

Igår var det sista dagen att betala in pengarna för de jävla lotterna man tvingas sälja till sig själv om man är med i ett idrottslag. Cykelturen in i det mörkaste ghettot (Drottningshög) kändes inte helt givande på förhand eftersom jag fortfarande inte kan jaga boll. Ännu mindre givande kändes den när jag kom fram och konstaterade att dörren var stängd och att mitt flera minuter långa bankande på den, hjälpte föga!

Så är det ibland, hur mycket man än bankar på en dörr så öppnar den sig inte...

Slutligen är det tur att det är en enveckas skada och inte en tremånaders skada. Hade jag inte kunnat träna och jaga boll på flera månader så hade livet sugit rejält! För tillfället känns bolljakt och allmänt tränande fan så mycket mer intressant än till exempel flaskan, men ändå är sannolikheten för flaska högre än för bolljakt till helgen, ty Mastern Crew har fått en invitation till ett evenemang nere i den onämnbara staden söderöver!

// Mastern

okända avsändare, en väluppfostrad broder och inget dampryck i Asmundtorp.

Igår ställdes jag inför ett mindre dilemma fick nämligen följande "Hej allt väl med dig? Det var längesen vi sågs sugen på en fika idag?" från ett för mig okänt kontantkortsnummer.

Tänkbara avsändare:

1: överjordiskt het kvinna som kommit på att hon ska dumpa sin kille och avnjuta Mastern istället.
2: Valfri otäck karaktär som jag inte vill träffa.
3: Alla övriga bekanta och liknande som det inte skadar att käka lunch med..

Dilemmat var att eftersom jag inte visste vem det var som skickade, och jag kunde cockblocka mig själv från eventuell  avsändare 1 genom att fråga så var jag tvungen att kalla ner personen till City Wok så att jag skulle få reda på vilket. Det visade sig vara alternativ 3 som fick nöjet att avnjuta en lunch med Mastern.

Eftersom jag tyckte att min säljkarriär gick alldeles för bra så hade jag med min broder ut på onsdagseftermiddagen för att höja svårighetsgraden en bit så att jag inte tjänar överdrivet mycket pengar. Min broder är ofantligt väluppfostrad vilket framkommer av följande händelser:

- När brodern kom ner till City Wok så skulle jag presentera honom för min tidigare kollega som jag lunchade med. Brorsans reaktion: *ryckte på axlarna hälsade inte och satte sig vid bordet bredvid*

-Vi kom in till en butik med en glasdisk: Brodern: *lägger händerna på glasdisken och flottar ner hela disken med sina handavtryck*

Varje butik som bjöd på godis vid kassan: *brorsan tog en näve och smaskade.*

Hursomhelst i morse vaknade jag av att chefen serverade undertecknad öppet mål: En butik i Asmundtorp som uttryckligen hade bett företaget att skicka en säljare för att skriva kontrakt. Det gick vägen och för en gångs skull tjänade jag pengar denna veckan. Hade de däremot lurat ut mig till en håla långt ute i ingenstans för att inte köpa, ja då hade det funnits risk för ett massivt damputbrott från undertecknad.

// Mastern

Mastern 1 - Förtryckarna 0

Dagens stora positiva nyhet var att jag lyckades besegra förtryckarna med 1-0. Ett problem mindre på agendan således och ju färre av de eländena man har desto bättre är det.

Rockstars tutande på min brorsa som fick honom helt skrämd var nog dagens garv!

I sällskap med Rockstar, JB och Jabba besöktes Tivoli en tisdagskväll för att spana på några band. Slutsats: bolljakt är roligare!

// Mastern

Omotiverad noja.

I morse vakna jag upp med ett ömmande knä och blodstänk i sängen. Eftersom jag inte hade idkat samlag med jungfru konstaterade jag att blodet kom från mitt knä vilket såklart var en tråkigare förklaring än den förstnämnda. Nåväl dags för försäljningsstart men hann inte långt innan jag konstaterade att jag kanske var skadad och att det vore bäst om jag besökte vårdcentralen tvärs över gatan för att ta reda på vilket. För 120 spänn fick jag ett nytt plåster och ett konstaterande om att jag inte var skadad utan bara bölig.

120 spänn för ett plåster är förvisso en jävla dålig deal men ska man se det från den ljusa sidan så avtog genast en hel del av smärtan när man konstaterat att man inte var skadad på riktigt.

Försäljningen? Gick kasst men skönare än helvetesjobb där man knackar dörr. Ingen big deal att klampa in i en butik typ och inte tittar på en som om man vore en hitman eller irritationsobjekt. Men får rassla in några ordrar ganska snabbt om det inte ska vara lönsammare att gå till arbetsförnedringen..

Slutligen: Ingen fotbollsträning ikväll då: "Ja det är ingen fara med dig, men du lär inte tycka det är särskilt kul att träna den närmaste veckan" Det är klart hade man haft proffskontrakt och fått betalt så hade man fått visa sig där ändå, men att halta runt på en fotbollsplan i december kan man gott vara utan!

// Mastern

Platt fall för Mastern!

Den första nyktra söndagen på ett dag bjöd på två platta fall för undertecknad samt ett tecken på otillräcklig kondition.

Konditionen märktes i löpslingan: Innebandyn var inställd och en random kille som var där föreslog att Mastern skulle med ut å springa i slingan. Tanken var fem kilometer var tanken men undertecknad var söndersprungen på tre och hade inte ens bakfylla att skylla på. Inte jättebra.

Värre fall blev det dock. ty på vägen hem från slingan lyckades jag med att falla och slå mig två gånger inom en minut. Första gången var att jag såg att trafikljuset höll på att slå om, så jag försökte spurta dit men halkade på en kant och slog knät blodigt. Var allmänt groggy försökte ta mig över gatan när knähelvetet vek sig så jag föll pladask på sidan vilket såklart inte är så skönt det heller.

Sänkt två gånger av trottoarkant är ingen höjdare, så nästa gång jag faller får det vara för någons charm..;)

// Mastern

Nykter helg 1 avverkad.

Den första nyktra helgen på ett tag kan nu anses avverkad. Några filmer hann med att avverkas och lite tennisform hann med att hittas.

I fredagens tennis blev fadern överkörd med 6-0 6-0. Han var såklart sjukt missnöjd samtidigt som undertecknad var nöjd över att äntligen ha hittat formen.

Under lördagens ville jag springa runt på Laserdome men det var för svagt intresse för det, så jag får drömma om framtida lekar med laserpekare istället!

Istället för att dejta flaskor fick Rockstar släpa sig hit och se några filmer som var allmänt B och dricka glögg (han hade gnällt på att jag inte julpyntat min lägenhet så då får man bjuda fjollan på glögg iaf, för övrigt en klart överskattat dryck!)

De spanade filmerna var:

Year One: betyg 2 av 5
Rätt tramsig film som hade sina humoristiska poänger.

2012: betyg 2 av 5
Påkostad film men tråkig och förutsägbar.

Framåt 2 på natten påpekade Rockstar att vi fortfarande hade tid att klämma en halv flaska absint och dra till Le Cardinal. De hade jag sannerligen ingen lust med så sent, så han blev hemskickad så jag fick dejta kudde istället.:)

// Mastern

ingen jättesuccé i Norrköping men i alla fall lite sysselsättning...

Resan till Norrköping kommer inte gå till historien som den roligaste jag varit på. Den främsta orsaken var att snikföretaget som hade utlovat gratis logi med detta menade att stuva in åtta personer i en sunkig lägenhet i Norrköpings ghetto. I min värld betyder utbildningsdagar med logi att man inkvarteras på ett relativt hyfsat hotell i centrala Norrköping, och då hade vi kunnat dra ut ett gäng å prova på Norrköpings nattliv, men av det blev det inget!

Av produkterna vi skulle sälja känns kassamaskinen ändå som något borde gå att få sålt. Bakgrunden är att en ny lag tvingar alla butiker att ha godkända kassamaskiner efter årskiftet annars blir det grova böter. Om jag vore butiksägare, jag vore tvungen att ha fixat med en kassamaskin innan nyår och jag inte redan hade styrt upp det, hade jag nog inte varit helt svår om någon velat komma förbi och sälja en.

Vem som köper espressomaskiner för ett antal tusen känns mer tveksamt dock. Jag menar vill man ha en espressomaskin till sitt kontor så har man väl redan köpt en?

Hursomhelst: Nu är planen att försöka pracka på företag kassamaskiner året ut, eller till mer gynnsamma möjligheter uppstår.

Summa summarum: Det är gött att göra saker men hade kunnat vara en roligare resa.

// Mastern

RSS 2.0