Back to the old days..

Efter en minst sagt usel jaktinställning på sistone var det så dags för undertecknad att dra fram bössan och gå på jakt. Den usla motivationen har mestadels berott på att vi sovit i skabbiga sovsalar, och motivationen att jaga är ju ickeexisterande när det inte finns någonstans att ta med bytet som man eventuellt fäller.

Men nu befinner vi oss i Surfers Paradise några dagar i ett twinroom, och då det är enklare att skicka ut sina bästa polare på en långpromenad än vad det är att tömma en hel fucking sovsal. Jakt blev det, men det var en sån kväll som påminde en om min ungdom sommaren 2003. Att som oskuld lyckas hångla med en ca 30 tjejer på en sommaren innan jag slutligen fick trycka dit den är sjukt svårslaget och gav mig titeln "Mästaren på att missa öppet mål" . Ikväll var det en sån kväll, sjukt jakthumör ganska bra flyt men katastrofala avslut.

Hur man lyckas med att vinna en "snabbaste sexposerna" tävling hångla med tre tjejer och fortfarande inte vara nära fitta är sjukt egentligen, men har alltid varit extremt ogiftig framför mål, lyckligtvis skjuter jag rätt mycket, så har ändå en respektabel karriärscore (en del skulle säga sjukt promiskuöst)

På södra halvklotet är jag dock fortfarande oskuld, så får hoppas på ett jobb i Sydney så jag har gott om tid att styra upp det problemet innan jag sticker hem till Sverige, Arbetsförnedringen och mammas hus.. (Usch och tvi, fy fan rent ut sagt!)

//Mastern

Recension av städer på Ostkusten.

Uppenbarligen har min kreativa ådra som skribent dött ut fullständigt men hursomhelst, här kommer det första blogginlägget på några veckor, där jag väljer att recensera de orter vi besökt efter Cairns.

Townsville

Tråkig håla som påminner om en blandning av Cairns och polsk, de vill säga grått och trist i tropikerna. Mest känt för att vara platsen där man tar båten till Magnetic Islands. Dessa var handen på hjärtat inte heller så märkvärdiga men tydligen bra för billig dykning, men det visste vi inte förrän vi var där och då hade vi inte pengar med till den billiga dykningen. Stannade där i tre dagar (3 för 2 erbjudande på ett hotell som visade sig vara skituselt, usch!), slöseri med tid!

Airlie Beach

Riktigt snygg småort lite för litet för min smak dock. Här grubblade vi ett tag på att praktisera till dykinstruktör till 3 månader, kruxet kom dock när det visade sig att man efter tre månaders praktik var tvungen att betala 2 000 dollar för att få titeln och kunna jobba som det, och att jobba gratis i tre månader för att sen inte kunna betala licensen hade varit störigt som fan, så det projektet fick vi flytta på framtiden. Stannade i två nätter.

Agnes Water

Håla mest känd för att ha Australien billigaste surflektioner: olyckligtvis kom vi fram till två saker:
1: Vi är totalt talangslösa på surfing
2: Det fanns inga vågor i Agnes Water
För att bättra på göra saker i Australien lista hyrde vi även trimmade moppar och körde rundor på landsbygden, Jag som inte körde trimmade moppar som femtonåring tyckte det var coolt, Mr Borsa tyckte det inte.

Rainbow Beach

Ytterligare en naturskön ort längs Ostkusten. Överfarten till Fraser Island för övrigt som sägs vara sjukt snyggt, dock tvingade oss ekonomiska realiteter vidare.


Moloolaba

Skön ort nära Brisbane, vi stannade mest för att där fanns ett hostel som erbjöd gratis surfbrädor och kajaker. Stannade i några dagar och chillade. Fortfarande noll surftalang dock och mitt i vintern var det rätt kallt också.

Brisbane

Där undertecknad befinner sig i skrivande stund, stor stad men inte mycket att se, förmodligen bättre att jobba/ leva i än att turista i. Vi fixa oss provjobb men olyckligvis på en lyxkrog och det är ju inte direkt så att känsla för detaljer och fjäska för överheten är våra styrkor. Fick betalt i alla fall. I morgon bär det av söderut!

// Mastern


Recension av olika äventyrsaktiviteter och utflykter i Cairns.

Efter några veckors blogguppehåll ger jag mig så på att recensera olika äventyrsaktiviteter i Cairns: Betygen ges på skalan 1-5 och delas in i kategorierna coolhet, prisvärdhet samt helhetsintryck. Håll tillgodo!

Tandem skydive

Egentligen tog vi ett hopp redan i Sydney, men eftersom vi hittade ett bra pris med video och bilder inkluderat fick det bli ett andra hopp här i Carins.
Coolhet: 4: Få saker är coolare än att hoppa ur ett flygplan på 4000 meters höjd, för full pott skulle vi dock tagit certifikatet och hoppat själva, men det får bli ett framtida projekt.
prisvärdhet 4: Även om det var dyrt 250 dollar (inklusive video) så var det mycket billigare än i Sverige där ett tandemhopp kostar 2800. Ska man hoppa fallskärm så är således Australien ett bra alternativ. I mitt tycke är åtminstone ett fallskärmshopp ett måste att ha med på sin "att göra under livstid" lista.
Helhetsintryck 4: troligtvis går det inte att få bättre deal än vad vi fick, men ska det bli fler fallskärmshopp i karriären blir det på egen hand.l

Cableski

Att åka vattenskidor har jag aldrig gjort förut så det kändes som läge att slå till när en cableskipark i närheten hade ett bra erbjudande.
Coolhet 2: kan säkert se bra ut om man är bra på det, de var jag inte, inte jättemycket fart och adrenalin heller, utförsåkning med skidor är coolare.
Prisvärdhet 4: flera timmars åkning inklusive utrustning, mat och transfer för 39 dollar var ett bra pris.
Helhetintryck 3: Inte det häftigaste jag gjort, men helt okej nöje för pengarna.

Bungyjump

Att vi hoppade bungyjump var mest för att ST skulle få bocka av det från sin livslista, fallskärmshoppning är mycket coolare. Nu hade vi dock en jävla flyt och fick provjobba oss till ett bungyjump istället för att betala för det.
Coolhet 3: Minns första gången jag hoppade bungyjump, från en kran på 80 meters höjd en Helsingborgsfestival för några år sedan, det var mycket mer scary än att hoppa från ett hopptorn på 50 meters höjd.
prisvärdhet 1: Förvisso betalade vi inte för hoppet, men om jag hade gjort det hade jag varit lack, 135 dollar för föga skrämmande hopp från 50 meter, I Helsingborg var det mycket billigare, undvik!
Helhetsintryck 2: Hoppa på Helsingborgsfestivalen istället, billigare och bättre!

Rafting

Långt ut i bushen traskar man rundor med en båt på ryggen för att sen åka flotte tillbaka, en kombination av forsränning och djungelvandring helt enkel, coolt
coolhet 4: Forsarna skummade, flottar välte, huvuden slogs blodiga. En riktig äventyrsdag i orörd vildmark helt enkelt!
prisvärdhet 3: Vet inte vad forsränning ska kosta, men 129 dollar för en heldag kändes okej.
helhetsintryck 4: Bland de coolaste utflykterna i Cairns

Aboriginpark

För att lära av den lokala kulturen och bli fottade med stridsmålning stack vi en dag till en Aboriginpark.

coolhet 2: Bli ansiktsmålad och fottad med Aboriginvapen var coolt, resterande timmar var tråkigt.
prisvärdhet 2: 39 dollar för att få med sig några bilder till Facebook var inte så hett, kanske mer värt pengarna om man är genuint intresserad av diverse primitiva kulturer.
Helhetsintryck 2: Gäsp!


Dykning

Igår var vi ute och dök, då det mer eller mindre hör till att man är ute i vid Stora Barriärrevet om man besöker Cairns. Det var dock för blåsigt för att det skulle bli en optimal upplevelse, men det kan knappast arrangören rå för.
Coolhet 3: Det hör till att man ska ha dykt vid Barriärrevet om man besöker Cairns och visst var det häftigt med fiskarna och koraller. Äventyrskänslan förstörs dock helt om en massa barnfamiljer och annat löst folk också är med på båten!
Prisvärdhet 4: 115 dollar var billigare än någon annan arrangör kunde matcha och en heldag till sjöss med en halvtimmes dykutrustningsdyk lär gå på mer i Sverige, så det var nog prisvärt.
Helhet 3: För mycket barnfamiljer, för mycket folk på båten rent generellt.

Det var allt för nu, Lajter dudes!

// Mastern

RSS 2.0